csütörtök, július 18, 2019
Civil Hírügynökség

BAGázs Bazár a Szent István parknál

bagazsBazar-181212

Decemberben megnyílt a BAGázs Bazár, a BAGázs Közhasznú Egyesület támogatói boltja. A Szent István parknál található helyiség felújítása még nem ért véget, ezért a karácsonyig tartó időszakban az Egyesület pop-up vásárt hirdetett.

A BAGázs társadalmi vállalkozásának ötlete 2016 őszén született és 2017-ben egy önkéntescsapat kezdett el dolgozni a megvalósításán. Az alapötlet az volt, hogy BAGázs Bazár néven elindítják Magyarország első mozgó adományboltját, mely Pest megye településein az Egyesület számára felajánlott, jó minőségű használt ruhát és más használati tárgyakat értékesít alacsony áron, egy erre a célra kialakított gépjárműről. A furgon, melynek belső terét kis üzletté alakították 2018 nyarán indult első útjára.

A budapesti üzlet nagy segítséget jelent a mozgóbolt működtetésének hátterében, és lehetőséget ad további munkahelyek teremtésére. A BAGázs Bazár mindkét üzletében hátrányos helyzetű munkavállalót alkalmaznak. A hosszútávú cél az, hogy a bevételből finanszírozni tudják az Egyesület esélyteremtő programjainak egy részét.

A BAGázs Bazár által szervezett karácsonyi vásárról és az ehhez kapcsolódó eseményekről az alábbi oldalon tájékozódhat: http://www.bagazsbazar.hu/, https://www.facebook.com/bagazsbazar/

 

Forrás: BAGázs Közhasznú Egyesület

Friss műsorok

Comments are closed.