vasárnap, június 24, 2018
Civil Hírügynökség

Baba-mama szoba a gyerekes egyetemistáknak

gyerekdebr-161219

Család- és bababarát a Debreceni Egyetem. Az intézményben a minap babaszobát adtak át. A hárommillió forintból kialakított helyiséget az intézmény saját forrásból finanszírozta. Az átadással egybekötve az országban elsőként együttműködési megállapodást írt alá a családbarát munkahely szemlélet megvalósításának fejlesztésére az egyetem és a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány.

Nagyné Szűcs Enikő harmadéves a Debreceni Egyetemen. Sokszor kellett másra bíznia 14 hónapos kisfiát. A baba-mama szoba kialakításával viszont erre már ritkábban lesz szükség. „Nekünk ez nagy megkönnyebbülés, mert másfél évig eddig csak én jártam, és nagyon ritkán tudtam magammal hozni, tényleg csak végső esetben, most meg sokkal többet fogom látni napközben is így, hogy itt vagyunk mindketten” – mondta.

Az egyetemen korábban is volt babaszoba, de a mostani nagyobb: 36 négyzetméteres, és minden szempontból megfelel az anyukák és gyermekeik elvárásainak. A tervek szerint januártól üzemeltetik majd a Lelkierő Egyesület munkatársai. A helyiség kialakítása hárommillió forintba került, azt az egyetem saját forrásból finanszírozta.

„A mi anyukáink az egyetem alatt szültek, most ezt kevésbé lehet megtenni. A Debreceni Egyetemmel a szerződésünk azt garantálja, hogy itt mindenben támogatják a diákokat és az egyetem munkavállalóit, hogy megszüljék a kívánt gyerekeket” – mondta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke.

Az alapítvánnyal az országban elsőként a Debreceni Egyetem kötött együttműködési megállapodást. A felsőoktatási intézmény már többször is megkapta a családbarát munkahely címet. „A megállapodásnak sokéves múltja van, hiszen részben az alapítvánnyal közösen, részben pedig az egyetem önmagában is azon dolgozik, hogy az itt lévő több tízezer hallgató és több ezer dolgozó családi háttere stabil legyen, és össze tudják egyeztetni a munkájukkal, illetőleg a tanulmányaikkal” – hangsúlyozta Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

 

Forrás: hirtv.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.