szerda, július 17, 2019
Civil Hírügynökség

Az ország gerinctornája

2019-05-15 Esemény, Hírfolyam
gerinctorna-190514

Az egyre romló statisztikai mutatók hívták életre az Országos Gerincvédő Egyesületet, melynek fő célja a felnőtt lakosság és a gyermekek egészségfejlesztése.

Tekintettel arra a nyomasztó statisztikai tényre, miszerint a gerincbetegek száma az elmúlt 10 évben megnégyszereződött Magyarországon, 2018 őszén megalakult az Országos Gerincvédő Egyesület, melynek kiemelt célja a gerincbetegségek megelőzéséről, illetve a kialakult problémák hatékony kezeléséről szóló ismeretterjesztő, egészségnevelő tevékenység. Ennek érdekében országos rendezvénysorozatuk, AZ ORSZÁG GERINCTORNÁJA keretében elismert, gyakorlati tapasztalattal bíró szakemberek tartanak országszerte előadásokat, gyakorlati prezentációkat, hogy sokrétű információt biztosítsanak a gerincproblémákkal küzdők számára.

Az egyesület elnöke Almásy Csilla gyógytornász-fizioterapeuta, akinek szakterülete kifejezetten a gerincet érintő megbetegedések, illetve hosszú évek óta komoly prevenciós munkát végez azok megelőzése érdekében is. Az egyesület a felnőtt lakosság mellett az iskoláskorúak gerincvédelmének megreformálását is zászlajára tűzte, hiszen a romló gerincstatisztikai adatok már a gyermekek körében is nagyszámú orvosi vizitet mutatnak, ami nem túl biztatóan mutat előre a tekintetben, hogy milyen fizikai kondícióval érik el a felnőttkort ezek a gyermekek.

Az egyesület nyitott minden együttműködésre oktatási intézményekkel, egészségfejlesztési irodákkal. Megkeresésüket az elnökasszonyhoz címezhetik: egyesulet@gerinckoncepcio.hu

 

Forrás: Országos Gerincvédő Egyesület

Friss műsorok

Comments are closed.