kedd, szeptember 17, 2019
Civil Hírügynökség

Átadták át a századik Ovi-Foci pályát

2010-ben egy személyes élmény kapcsán hozta létre dr. Molnár Andrea az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt, melynek célja, hogy szűkös felszereltséggel, illetve anyagi forrással rendelkező óvodáknak nyújtsanak pályázat útján lehetőséget multifunkcionális sportpályák megépítésére. Az elképzelés olyan sikeres lett, hogy idén már a századik ovi-foci pálya épült meg – Újpesten.

 

A pályák megépítéséhez szükséges forrást elsősorban a kormány által létrehozott TAO (társasági adó) rendszer biztosítja. Az óvodákat működtető önkormányzatoknak, egyházaknak, magánintézményeknek, óvodáknak mindössze 30% önrészt kell biztosítani. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány nem csak a pályák építtetésével foglalkozik. Szakmai programot dolgoztak ki egy olyan óvodapedagógus képzésre is, melynek keretében a pálya- és eszközhasználat mellett a pedagógusok elsajátítják az Alapítvány nevével fémjelzett sportág-specifikus testnevelés alapjait is. A szakmai program a Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével készült, s olyan szaktekintély adta hozzá nevét, mint az idén januárban elhunyt Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat tagja, aki az Ovi-Foci Alapítvány alapítója is volt.

Az Ovi-Foci sportpálya mérete kifejezetten a legkisebbek igényeihez igazodik, beruházási költsége az iskolai méretű pályák töredéke. A pálya egyszerre biztonságos – acél a szerkezete, műfű borítja – és egyszerre “kuckós”, így a gyerekek számára kedves és barátságos helyszín a mozgáshoz. Az Ovi-Foci Program nem csak a fociról szól. A pályákon több labdajáték – kosárlabda, kézilabda, tenisz, lábtenisz, röplabda – alapjait is elsajátíthatják a legkisebbek.

Az Ovi-Foci Programot 2013. szeptemberében Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki.

Újpest idén harmadik alkalommal nyerte el a Kihívás Napján a Legsportosabb Város címet. Ez is azt mutatja, hogy a kerület önkormányzata kitüntető figyelmet szentel az egészséges életmódra nevelés, valamint a legrégebbi magyar sport klub, az idén 130 éves Újpesti Torna Egylet utánpótlás-nevelésének támogatására. Mivel már óvodás korban fel lehet fedezni az ifjú tehetségeket, ezért Újpest Önkormányzata az elsők közt vett részt az Ovi-Foci Programban is. Az eddig átadott 100 pálya több mint 10 %-át – összesen 12 pálya megépítését – Újpest nyerte el. Mindez nem valósulhatott volna meg a (helyi) vállalkozások társaságiadó-felajánlása, az UTE, az önkormányzat és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogása nélkül.

Forrás: MTI-ÖS

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.