csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Átadták a “Felfedezettjeink” 2015 pályázat díjait

Minden évben nagy érdeklődés kíséri a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által életre hívott “Felfedezettjeink” pályázatot.  2015-ben 3 fiatal fődíjat, 16 pedig különdíjat vehetett át az Országos Tehetségnapon.Fődíjat kapott a 20 éves, debreceni illetőségű Hevesi Donát Sándor, aki számos nemzetközi és hazai innovációs versenyen végzett az élmezőnyben. Célja, hogy elkészítse Danielt, a humanoid robotot.

hegyesi_donat

Szintén fődíjjal ismerték el a 16 éves Radnai Bálint, valamint a 23 éves Kellermayer Dalma Lucia tehetségét. Bálint a tavalyi évben szinte minden országos matematika versenyt megnyert, célja, hogy a továbbiakban is kiemelkedően teljesítsen.

radnai_balint

Kellermayer Dalma Lucia, a Semmelweis Egyetem köztársasági ösztöndíjas orvostanhallgatója, aki az egyetemi TDK-t és OTDK-t is megnyerte. Az orvostudomány mellett a sportban is jól teljesít: aranyjelvényes atléta, számos országos verseny helyezettje.

kellermayer_dalma

A díjjal havi 49 ezer forint ösztöndíj is jár, amelyet legfeljebb 4 hónapig kaphatnak a fiatalok. Az elnyert összeget a díjazottaknak további szakmai fejlődésükre kell fordítaniuk.

A 14 évesnél idősebb pályázóknak Preziben elkészített bemutatkozó anyagot is csatolniuk kellett, amellyel részt vesznek a Tehetség Hónapjának prezentációs versenyén. A jelöltek eddigi eredményeiket és céljaikat a magyar fejlesztésű szoftver által kínált komplex formában mutathatták be. A pályázatra 128 Prezi érkezett, melyek közül két életkori kategóriában (14-18 évesek, illetve 18-25 évesek) 10-10 került be abba a válogatásba, amelyből a közönség választhatja ki a dobogósakat. Szavazni 2015. április 25-én éjfélig lehet a tehetseg.hu oldalon.

A Felfedezettjeink 2015 díjazottjainak részletes bemutatkozását szintén megtalálja a tehetseg.hu oldalon.

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.