szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Apákért munkacsoport alakult – Apák napja

haromKiralylany-160617

Június harmadik vasárnapja az édesapák ünnepe. Ebből az alkalomból a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom bejelentette, hogy megalapítja az Apákért munkacsoportot. A cél, hogy a munkacsoport rámutasson az édesapák szerepére, jelentőségére, támogassa mindkét szülőt, hogy a megváltozott társadalmi elvárások között helyt álljanak a gyermekvárás idején, és azt követően is.

A csoport mottója: “Az apákért, az anyákért, a családért”

A munkacsoport 2016. szeptember végén Apa-konferenciát szervez, amelyen neves tudósok, közéleti szereplők, vállalatvezetők és gyakorló édesapák vesznek majd részt. Emellett ősszel kiadják az Apafüzet 3-at, amely az édesapáknak és a családoknak ad majd hasznos tanácsokat.

“Világossá kell tennünk, hogy az édesapa szerepe nem másodlagos. Fontos lenne, ha ezt az édesapák és az édesanyák is felismernék” mondta a tájékoztatón Léder László, pszichológus.

Az Apákért munkacsoport egy önkéntes részvételen alapuló szakmai közösség és fórum, amelynek alapítói többek között: Léder László, Andrek Andrea, Engler Ágnes, Süveges Gergő, Vigh József, Zöldy Pál, valamint pszichológusok, újságírók és civil szervezetek képviselői.

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.