csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség
allatkonyv-190327

Hamarosan megérkeznek az Állati Tanácsok a székkutasi postaládákba. Mintegy 1200 darab kiadványt vitt a községbe a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, hogy kiosszák a lakóknak.

Az állatvédők éve óta jó kapcsolatot ápolnak a székkutasi emberekkel, az önkormányzattal és az ebrendészeti telep munkatársaival. Számtalan kitelepülése volt már a szervezetnek a község főterén, amellyel céljuk az volt, hogy a lakók figyelmét felhívják az állatvédelem fontosságára, de a helyi általános iskolában is már többször jártak, valamint ivartalanításban is segédkeztek. Az ebrendészeti telep kutyusainak gazdásításában is aktívan részt vettek, azokat rendszeresen tápadománnyal támogatták.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, kölcsönös ez a támogatás, hiszen ők is számíthatnak az önkormányzat segítségére, nagyon együttműködőek és segítőkészek. A mostani akció egyik fő célja, hogy a kiadvány által olyan embereket, akár idősebbeket is elérjenek, akikkel egy-egy kitelepülés során nem találkoznak. Hozzátette, a füzetecske tartalmaz minden olyan alapinformációt, amit tudni kell az állatvédelmi törvényről, valamint arról, hogy fölös szaporulat esetén mi a teendő, illetve hogy ezt hogyan előzhetjük meg.

Az állatvédők a közeljövőben több olyan programot szerveznek majd a településen, ahol a felelős állattartást szeretnék erősíteni az emberekben, valamint a fiatalokat is megcélozzák, hiszen az ő kezükben a jövő. A szervezet egyébként nyitott az együttműködésre más településekkel is, így várják a megkeresést. Minél szélesebb körben fognak össze az állatbarátok, annál többet és annál hatékonyabban tudnak segíteni az állatokon.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.