szombat, május 27, 2017
Civil Hírügynökség

Állampolgári Részvétel Hete

2017-05-06 Hírfolyam, Kampány
stop-170427

Az Állampolgári Részvétel Hete (ÁRH) Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára! Esemény időpontja: 2017. május 22.

A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvés lehetőségének és erejének,
• egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét a közösségi részvételre, s hogy
• megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

Az elmúlt években több ezer akció/esemény valósult meg a Hét során csak Magyarországon, több száz településen és több ezer közösség, civil szervezet csatlakozásával azért, hogy megmutassuk, az állampolgárok részvétele nem csak utópia, hanem a legalapvetőbb közös ügyünk. Legyél akár környezet, vagy érdekvédő, tervező, fejlesztő, segítő, szervező, képző, informáló, szépítő, vagy akárhogy is, de jobbítani akaró:

SZERVEZKEDJ! vagy kapcsold májusi programjaidat az ÁRH-hoz! – http://www.cka.hu/arh/csatlakozz/

Az ÁRH központi témája és a szervezkedés fókuszai 2017-ben

CIVILIZÁCIÓ

Mit tehetünk olyan közhangulatban, amikor a szabad, demokratikus állampolgári és civil cselekvés létjogosultsága is megkérdőjeleződik?

Kinyílunk! Ismerje meg az állampolgárok széles köre, hogy mit csinálnak, mire valók, miért jók a civil szerveződések – beszélgetések, fórumok, bemutatók, előadások, filmvetítések, on-line kampányok, fesztiválok, road-show-k, civil napok stb.

Együttműködünk! Mutassuk meg, hogy a civilek képesek az összefogásra, terveik és mondanivalójuk összehangolására, az egymás melletti kiállásra – kommunikációs és más közös kampányok, hálózati, vagy koalíciós megnyilatkozások, közös kiáltványok, események, szakmaközi programok, szolidaritási akciók.

Összezárunk! Álljunk ki a civil szektor védelmében és tegyük világossá, hogy Magyarországnak szüksége van a civil szerveződésekre, akik nem hagyják a demokrácia ellehetetlenítését – érdekvédelmi akciók, flash-mobok, demonstrációk, média akciók, nyomásgyakorlás.

Kapcsolódj te is a civil szervezetek futó országos együttműködéseihez!
Csatlakozz a Magyar Civilszervezetek (http://sziamaci.hu/ ) kampányához!
Csatlakozz több mint 250 szervezet közös állásfoglalásához (http://www.cka.hu/blog/2017/03/20/allasfoglalas-civilek-nelkul-nem-megy-magyarorszagnak-szuksege-van-rank/ ) és kampányához!

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.