hétfő, szeptember 24, 2018
Civil Hírügynökség

„Alkotó energia” pályázat – Csináld magad!

paksPalyazat-171011

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.

A Paksi Atomerőmű immáron 30 éve biztosítja, hogy a mindennapokban olcsón, környezetbarát módon és biztonságosan álljon rendelkezésre a villamos energia az ország egész területén. Tevékenysége során az atomerőmű fokozott figyelmet fordít a tervszerű hulladékgazdálkodásra, amelynek eredményeként az ipari hulladékok több mint 90 százalékát újrahasznosítják. A létesítmény működése nem nélkülözheti a műszaki kreativitás eredményeinek alkalmazását sem, ennek szintén több évtizedes hagyománya van a Paksi Atomerőműben.

Az „Alkotó energia” pályázaton olyan, a 14. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt dolgokból (pl.: bútorokból, használati tárgyakból) újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.

5 dolog, amit tudnod kell a pályázatról

• A pályázók akár mind a négy kategóriában egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként legalább 1 db, legfeljebb 3 db különböző tárggyal.
Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhető.
• Nevezési kategóriák:

Junior alkotók (14-18 év között):
– Bútorfelújítás, bútorfestés, bútorátalakítás
– Bútor- és használati tárgy-készítés, funkcióváltás (meglévő, használt tárgyak/anyagok/bútorok felhasználásával)
– Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak (ide nem értve a kizárólag dekorációs célt szolgáló tárgyakat és a ruházati cikkeket)
– DIY dekorációk és ajándéktárgyak (évszaktól/ünneptől függetlenül)

Felnőtt alkotók (19 év felett):
– Bútorfelújítás, bútorfestés, bútorátalakítás
– Bútor- és használati tárgy-készítés, funkcióváltás (meglévő, használt tárgyak/anyagok/bútorok felhasználásával)
– Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok (ide nem értve a kizárólag dekorációs célt szolgáló tárgyakat és a ruházati cikkeket)
– DIY dekorációk és ajándéktárgyak (évszaktól/ünneptől függetlenül)

A pályázók a pályázat benyújtásakor be kell töltsék a választott életkori kategória alsó határát.

• Az „Alkotó energia” pályázaton olyan, a 14. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt dolgokból (pl.: bútorokból, használati tárgyakból) újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.

• A pályázás regisztrációhoz és részvételi nyilatkozat aláírásához kötött. Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatának feltöltése kötelező.

• A pályázati anyag tartalma:
Az elvárt fájlformátumok: JPG vagy TIFF, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képek mérete oldalanként legalább 1024 pixel kell legyen vagy 3MB – de maximum 10 MB.
A nevezett tárgy készítésének technológia címe maximum 500, leírása maximum 1000 karakter terjedelemben (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök.
Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

További részletek itt: http://alkotoenergia.hu/

 

Forrás: alkotoenergia.hu

Friss műsorok

Comments are closed.