szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Akcióterv készül a HÖOK Jövőkép Programjából

hook-170827

A HÖOK 2017. július 5-én adta át Palkovics László oktatásért felelős államtitkárnak a Jövőkép Program szakmai összefoglalóját. Ezt követően sor került a felsőoktatási téma területi hivatalos egyeztetésekre: a hallgatói jóléti ügyektől az oktatói felelősségig minden fontos témában. Következő lépésként pedig a HÖOK vezetősége 2017. augusztus 22-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Miniszterelnökség képviselőivel tartott egyeztetést.

Az ágazatközi egyeztetésen Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár vezetésével, az ifjúságügyért, a nemzetpolitikáért, a sportért, valamint az egészségügyért felelős ágazat képviselői vitatták meg az anyagot.

A tárgyalás kiemelt ágazatközi ügyei voltak: a hallgatók életkörülménye, jóléte, a tehetséggondozás, az egyetemi sportlehetőségek és -infrastruktúra fejlesztési lehetőségeinek felülvizsgálata, az egészséges oktatási körülmények feltételeinek biztosítása, továbbá a külhoni hallgatók és intézmények helyzete.

“Bizakodó vagyok, hiszen a nyári tárgyalások során több megoldásban is vita bontakozott ki, de egyre inkább úgy látom, hogy mindenki elkötelezett a felmerülő kérdések konstruktív rendezésében.” – jelezte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

A következő lépés a hallgatói javaslatok és a kormányzati tervek összhangjának vizsgálata, ezt követően az érintettek közös Akciótervet dolgoznak ki, amely az ősz folyamán készülhet el.

 

Forrás: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.