péntek, október 19, 2018
Civil Hírügynökség

Adj valami különlegeset ajándékba

2017-12-08 Hírfolyam, Kampány
hintalovonBogre-171207

Sok gyerek szeretne más lenni, önmagunk megtalálása olyan útkeresés, amiben nagy szükség van a felnőttek támogatására. A felelős felnőttek dolga, hogy a gyerekeket abban segítsék, hogy önmaguk lehessenek.

Hitka Viktória képzőművész, Mendrei Miklós rendező, Kozma Norbert fodrász, Rosenstein Tímea cukrász és Bombera Kriszta újságíró a saját útkeresésükön keresztül mesélik el a Hintalovon Alapítvány karácsonyi kampányában, hogy mennyit számít mai sikereikben, önmaguk megtalálásában a család elfogadása. A kampányban szereplő bögre megvásárlásával az alapítvány munkáját lehet támogatni.

Sok gyerek szeretne más lenni, vagy mássá válni. Önmagunk megtalálása olyan útkeresés, amiben szükség van a felnőttek elfogadó szeretetére, figyelmére, bizalmára és támogatására. A felelős felnőttek dolga, hogy a gyerekeket partnernek tekintve abban segítsék őket, hogy azzá a felnőtté válhassanak, akinek születtek – hogy önmaguk lehessenek. Ezért vannak a gyermekjogok, amiért mi is dolgozunk.

“Aztán megvették a másodikat, majd a harmadik lemezjátszót is, mivel ezeket is tönkretettem. Felnőve értettem meg: Ha ezeknek az agymenéseimnek – az amúgy konzervatív – szüleim gátat szabtak volna, akkor nem lesz belőlem rendező, és nem csinálok zenéket se rappereknek.” Ismerd meg Mendrei Miklós történetét!

“Úgy alakult, hogy mégsem lettem balerina. De lehettem volna. És elsősorban nem azért, mert Anna Pavlova tehetségem lett volna. Egyáltalán nem. Hanem azért, mert volt valaki, aki figyelt rám. Aki arra figyelt, hogy mi vagyok én…” Ismerd meg Hitka Viktória történetét!

“Mindig érdekeltek a kézműves dolgok, sokat rajzoltam, szőttem, gyöngyöt fűztem, valamint a zene nagyon közel állt hozzam. Amikor hat éves voltam, volt egy felmérés az iskolában, hogy ki szeretne zeneiskolába felvételizni. Nagyon izgatott lettem és anyukám el is vitt a kijelölt napon a felvételire. Sajnos lázam volt, ezért nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de anya nem mondta el nekem, hogy nem jött össze, mert akkor nagyon elkeseredtem volna, hanem szeptemberben elvitt az első szolfézs órára, mintha minden rendben lenne, ami mint évekkel később kiderült egy utófelvételi volt. A családom mindent alárendelt annak, hogy én zenész lehessek…” Ismerd meg Kozma Norbert, fodrász történetét!

“Amióta az eszemet tudom, a cukrászattal, sütikkel szerettem volna foglalkozni. Persze annak idején, a pályaválasztáskor anyukám jobban örült volna neki, ha “könnyebb” szakmát választok. Ő nyomdász és könyvkötő volt, és az árnyoldalait is megosztotta velem arról, milyen, ha az ember hivatása azt kívánja meg tőle, hogy jóformán egész nap talpon legyen. Nem akart megváltoztatni, csak érzékeltetni szerette volna, hogy a fizikai munkavégzésnek van jó és rosszabb oldala is…” Ismerd meg Rosenstein Tímea, cukrász történetét!

Hamarosan Bombera Kriszta, újságíró is elmeséli majd FB oldalunkon, hogy mi szeretett volna lenni gyerekként.

Idén karácsonykor adj valami különlegeset ajándékba. Azt az élményt, amikor megtaláltad önmagad. Amikor rájöttél, hogy mi is akarsz lenni igazából, hogy ki is vagy igazából. Légy részese ennek a küldetésnek, és támogasd a munkánkat! 2 in 1 karácsonyra: Ajándékozz Hintalovon utazóbögrét karácsonyra és támogasd vele a gyerekjogokat! További információ a bögre megrendelésével és vásárlásával kapcsolatban az alapítvány honlapján illetve Facebook oldalán.

A Mi leszel, ha nagy leszel kampányunk fotói és a történetek letölthetőek itt: https://drive.google.com/drive/folders/1IkmmVJNYsr1stiUAjLKf0DFi95zjKdhX

 

A Hintalovon Gyerekjogi Alapítványról
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. Célja, hogy a felnőtt társadalom minél szélesebb körben vállaljon felelősséget, és tegyen a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséért. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkatársai abban hisznek, hogy egy gyerek életének jobbá tétele legalább olyan fontos, mint az ország összes gyerekéért dolgozni. Alapelvünk: Róluk gondolkodni csakis velük érdemes!

www.hintalovon.hu, info@hintalovon.hu, https://www.facebook.com/hintalovon

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.