szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Országos SM fotópályázat: elindult a közönségszavazás!

2019-08-13 Hírfolyam, Kampány
SclerosisFoto-190812

Melyik fotók vannak Önre legnagyobb hatással? A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány tavasszal közzétett felhívására 42 pályázó 183 fotót küldött. A pályázatra olyan képeket vártak, amelyek bemutatják, hogyan élnek, milyen nehézségekkel küzdenek az SM betegek, mi ad számukra örömöt a mindennapokban.

Az SM rendszerint fiatalkorban jelentkező, gyógyíthatatlan neurológiai betegség. Az agy és a gerincvelő károsodása szerteágazó tüneteket okoz, ezért hívják ezerarcú kórnak a betegséget. A betegek egy része akár évtizedeken át viszonylag kevés panasszal élhet együtt a kórral, másokat gyors leépülés és kiszolgáltatottság fenyeget. Magyarországon mintegy 8 ezren élnek SM betegséggel.

A Roche által támogatott fotópályázatra az egész országból érkeztek alkotások, amelyek számos élethelyzetet bemutatnak. A képeket zsűrizik, de a szakmai döntéstől függetlenül közönségszavazásra is lehetőséget adnak. Az alapítvány Facebook albumában 40 fotót tettek közzé, amelyekre várják a voksokat, a közönségdíjas fotó alkotója különdíjat kap. Egy szavazó több fotót is bejelölhet, a szavazatokat 2019. augusztus 15-én 21 órakor összesítik.

Az eredményhirdetés 2019. szeptember 7-én lesz Gyulán, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége által szervezett Országos SM Napon, ahová az egész országból érkeznek SM betegséggel élők és hozzátartozóik. A képekből egy kiállítás is nyílik, majd a fotókat az ország több településén is tervezik bemutatni.

Szavazás:
https://www.msmba.hu/fotopalyazat-elindult-a-kozonsegszavazas/

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.