szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Játszótéri kampánnyal induló együttműködés

2019-06-06 Hírfolyam, Kampány
jatszoteri1x1-190531

A jó gyerekkor rajtunk is múlik! – ezt üzeni a REGIO Játék és a Hintalovon Alapítvány összefogása, amelynek első lépéseként a szülői figyelem fontosságáról beszélnek majd játszótéri plakátok segítségével.

A rövid – 5 pontos -, szülőknek szóló Játszótéri 1×1 olyan alapvető, de mégis fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet, hogy miért figyeljünk oda a gyerekre, miért fontos hogy ne kiabáljunk, miért éri meg, ha letesszük egy időre a mobiltelefont. A kampány üzenete a konkrét felvetéseken túl arról szól, hogy a szülőség nem egy velünk született képesség, hanem tanulható készség, amiben mindig van lehetőségünk fejlődni, új ismereteket, módszereket megtanulni.

A REGIO Játék a közös együttműködés során arra vállalkozott, hogy országos elérését kihasználva még szélesebb körben juttassa el az Alapítvány gyermekjogi üzeneteit a szülőkhöz. Nem jogszabályokról és törvényekről szeretnének beszélni, hanem hétköznapi, bárki által könnyen megvalósítható, apró dolgokról , amelyek lépésről lépésre közelebb visznek minket ahhoz, hogy komolyan vegyük a gyerekek jogait: ennek első közös felhívása a Játszótéri 1×1 Szülőknek. Az együttműködés témái a digitális szülőség, a minőségi idő, a közös játék témáit járják majd körül, azonnal használható, gyakorlati tippekbe ágyazva.

A játszótéri kampány 2019. május végén indult, elsőként az 1. és 12. kerület játszóterein lehet találkozni a plakátokkal. A Játszótéri kampányhoz bárki csatlakozhat, a Játszótéri 1×1 anyagai itt letölthetőek. https://hintalovon.hu/sites/default/files/jatszoter_regio_vegleges.pdf

 

Forrás: hintalovon.hu

Friss műsorok

Comments are closed.