szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Jó évet zárt a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Program

utazoIskola-190429

Az idei tanévben is 100 iskola közel 35 000 diákja részesült játékos pénzügyi oktatásban.

Az Utazó Iskola program a 2018/2019-es tanév utolsó állomásához érkezett a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. Az előző években a nagy sikert aratott program országszerte összesen 400 oktatási intézményben erősítette a diákok pénzügyi ismereteit játékos oktatással. Az idei tanévben a diákok mellett a meglátogatott intézmények pedagógusait is aktívabban bevonták: számukra kétórás képzést kínálnak a pénzügyi ismeretterjesztés különböző lehetőségeiről.

Idén a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában fejezi be erre a tanévre szóló útját a – Pénziránytű Alapítvány anyagi és szakmai támogatásával a PontVelem Okos Program keretében megvalósuló – Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Program ( https://www.pontvelem.hu/utazo-iskola-program ), amelynek köszönhetően idén ismét 100 iskolában nyílt lehetőség az általános iskolás diákok pénzügyi-gazdasági ismereteinek bővítésére. Az Utazó Iskola a következő tanévben is töretlenül járja majd az országot, az előjelentkezés ( https://www.pontvelem.hu/utazo-iskola-program ) felülete már elérhető az érdeklődő iskolák számára. Fontos szempont, hogy a program a távolabbi és kisebb iskolákba is eljusson, ezzel is segítve a hátrányosabb térségek felzárkóztatását.

A program keretében az oktatási intézményekbe egy képzett tréner csapat „viszi házhoz” a tudást, a délelőttök folyamán tanórai keretek között erősítik a diákok pénzügyi ismereteit. A tanórák mellett a tanulók digitális játszóházi foglalkozáson is részt vehetnek, amelynek során digitális eszközökön, okos alkalmazásokkal, többek között a Pénziránytű Alapítvány egyedülálló Pénzügyi hősképző applikációjával, valamint a JátékBank pénzügyi kvízeivel ismerkedhetnek meg.

A tanórák során az alsós korosztály kétféle játékos tananyag mentén találkozik olyan hétköznapi életben fontos gyakorlatias pénzügyekkel, mint a családi költségvetés készítése, a családi bevételek és kiadások típusa. Meséken keresztül szerezhetnek ismereteket a takarékoskodásról, a tudatos vásárlói magatartásról. Felsős korosztályban már négyféle tananyag áll rendelkezésre, amelyekben életszerű példákon keresztül kerülnek bővebben kifejtésre a különböző gazdasági összefüggések. Az 5-8. évfolyamosok megismerkedhetnek olyan gyakorlati ismeretekkel is, amelyek segíteni fogják őket az első bankszámlájuk kiválasztásakor, vagy akár egy hitel ajánlat értékelésekor. A tananyagok a Pénziránytű Alapítvány „Küldetések a pénz világában” című tankönyvére támaszkodnak, amiből az MNB támogatásának köszönhetően jelenleg már több mint 1500 általános iskolában tanulhatnak pénzügyi alapismereteket a gyerekek. A délután folyamán a tanárok számára szolgál további érdekes lehetőséggel az Utazó Iskola Program, ugyanis részt vehetnek egy kétórás pedagógusképzésen, ahol többek közt a Program nyújtotta lehetőségekről is tájékozódhatnak.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.