szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség
palyazat-160609

Pályázati kiírás a 2019. évi „ Kerékpárral 7 határon át” programsorozat keretében egyedi támogatás igényléséhez.

A „Kerékpárral 7 határon át” programsorozat célja a motorizált közlekedés részarányának csökkentése, egyúttal a nem motorizált közlekedési módok támogatása, továbbá a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltésének elősegítése, valamint a határmenti együttműködés keretében a szomszédos országokkal (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria) – beleértve azok magyarlakta térségeivel – fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése. A célok megvalósítása érdekében az országhatáron átnyúló kerékpáros túraprogramok kidolgozásával lehet pályázni. A támogatást kerékpáros sportverseny rendezvény lebonyolítására és magyarországi pályázó esetében kizárólag belföldi kerékpáros események szervezésére nem lehet igénybe venni.

A pályázat célja, hogy a programok biztosítsanak lehetőséget a határmenti régióban már meglévő kerékpáros útvonalak jobb megismertetésére, ezen kerékpárutak és kerékpározásra alkalmas egyéb utak népszerűsítésére. A programok segítsék elő a biztonságos kerékpáros közlekedésre nevelést, a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását és elmélyítését, a túrák folyamán a gyakorlati kerékpár-használati ismeretek szerzését, valamit a csoportos kerékpározás kultúrájának terjedését. A kerékpáros rendezvények irányuljanak továbbá a települések, és határmenti régiók kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismerésére.

Keretösszeg, a támogatás forrása:
A pályázat teljes keretösszege bruttó 23.000.000 Ft.
Egy pályázat maximális támogatási összege bruttó 500.000 Ft.
A támogatás forrása: „Közúti közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi feladatok” fejezeti kezelésű előirányzat (ÁHT azonosító szám: 333728).

Támogatható kiadások:
Csak olyan költségek számolhatóak el, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:
• Közvetlenül kapcsolódnak a támogatott programhoz, hozzájárulnak a kerékpáros rendezvény céljainak eléréséhez, nélkülözhetetlenek annak elindításához és/vagy végrehajtásához.
• A költségszámítás alapjául szolgáló egységárak nem haladják meg a szokásos piaci árat.
• Az egyes költségek elszámolása alkalmával nem valósulhat meg kettős finanszírozás.
• A rendezvény megvalósítására rendelkezésre álló időszakban merültek fel.

Határidő: 2019. március 12.
Teljes kiírás – https://www.nonprofit.hu/files/template/1550485529_7-hataron-at.pdf

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.