hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Megnyílt a jelentkezés a nyári Erdei Vándortáborokra!

erdeiGyaloglas-190130

Csodálatos útvonalak, kiépített táborhelyek, egy hetes vándorlás – várjuk a diákokat!

Elindult a jelentkezés az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortáborokra, ahol a nyár során felsősök és középiskolások csoportjai indulhatnak egyhetes túrákra a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis vadregényes erdeiben. A júniustól augusztusig tartó táborozási időszakra a http://www.erdeivandor.hu/ oldalon lehet jelentkezni a megfelelő időpont kiválasztásával. A 17-40 fős csoportokat elsősorban oktatási intézmények és civil szervezetek vezetésével várják, de bárki szervezhet csoportot, aki a megfelelő létszámot és egy képzett kísérő jelenlétét biztosítani tudja.

Az iskolások egységesen 25.000 forintos részvételi díjért vehetnek részt a táborokban, ami tartalmazza az egyhetes teljes ellátást, a szállást és a táborokhoz tartozó egyéb programok belépődíjait. A csoportok minimális létszáma 15 diák és 2 felnőtt kísérő, akikből legalább egy kísérőnek rendelkeznie kell gyalogos vándortábor-vezető képesítéssel. A képzést végzett kísérők a táboroztatásért ráadásul heti 100.000 forintos táborvezetési díjban részesülnek. A regisztráció és a jelentkezés pontos menete bővebben a http://www.erdeivandor.hu/jelentkezesi-felhivas oldalon olvasható.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt szerepet kap a környezeti nevelés a vándortáborokban: a fenntarthatóságra és a szelektív hulladékgyűjtésre külön hangsúlyt fektettek a szervezők, az erdészeti erdei iskolák pedig szemléletformáló programokat kínálnak az iskolásoknak. Az „Év legzöldebb heteként” meghirdetett táborokban elsődleges cél a csomagolásmentességre törekvés és a műanyag hulladék minimalizálása, aminek érdekében a szervezők mindenkinek előkészítenek a napi élelem tárolására szolgáló vászontáskát és kulacsot tartalmazó „zöld csomagot”. A gyermekek így a kirándulás során nem csak megismerik környezetüket, a természeti és kulturális értékeket, de vigyázni is megtanulnak rá.

Az útvonalak kialakítása az állami erdőgazdaságok – a Bakonyerdő Zrt., az Egererdő Zrt., az Ipoly Erdő Zrt., a Mecsekerdő Zrt. és a Pilisi Parkerdő Zrt. – aktív közreműködésével valósult meg, akik külön útvonalfelelősök kijelölésével könnyítik meg a szervezést, a zökkenőmentes lebonyolítást, a biztonságos táborozást, valamint a kapcsolattartást. Az Erdei Vándortáborok így 5 útvonalon, 350 kilométeren, 500.000 lépésen át biztosítanak felejthetetlen élményeket, végtelen kalandot és kikapcsolódást a természetben.

A helyszín kiválasztásának megkönnyítése érdekében az öt útvonalról hangulatvideók is készültek, amik az http://www.erdeivandor.hu/utvonalak/ oldalon érhetőek el az egyes útvonalakra történő kattintás után.

Az idei évben ráadásul új útvonalak is kiépülnek, így az első tesztek után hamarosan teljes kapacitással működhetnek majd a Zemplén és a Vasi-hegyhát felfedezésével kecsegtető vándortáborok. Ezeken az útvonalakon, ahol szintén állami erdőgazdaságok, az Északerdő Zrt. és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. működnek közre a lebonyolításban, a táborhelyek és az útvonalak kialakításával, a szolgáltató partnerek bevonásával kezdődött meg szervező munka.

Az Országos Erdészeti Egyesület összesítése szerint 2018-ban az erdei vándortáborokban száz csoport több mint kétezer diákja és kísérő tanáraik járták végig a hazai középhegységekben kialakított öt útvonal valamelyikét. A fiatalok 150 ezer kilométernyi utat tettek meg és 13 ezer éjszakát töltöttek sátrakban.

Az erdei vándortáborokkal egy időben nyílt meg a jelentkezés a vízi és a bringás vándortáborokra is. Tavaly a háromféle táborban 7 ezren vettek részt, a vendégéjszakák száma meghaladta a 40 ezret, valamint 1400 pedagógus végezte el az akkreditált vándortábor-vezető képzést. A program megvalósítását az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatja.

 

Forrás: oee.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.