vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

Re-cycling használtkerékpár-gyűjtés

kerekparozoGyerek-181207

A WeLoveCycling kétkerekű magazin a Budapest Bike Maffiával és a Treciklivel közösen közösségi kampányt indított, hogy a jövőben még többen tekerhessenek Magyarország bringás útvonalain. A kampány 2018. december 20-áig tart.

Ha belegondolunk, egy ilyen közösségi kerékpárgyűjtés több szempontból is jó célt is szolgál.

Egyfelől ismét használatba kerülnek a háztartásokban elfekvő, feleslegessé vált, porosodó bringák, azaz nem végzik előbb-utóbb lomtalanításban, szemétlerakón, vagy jobb esetben anyagában történő hasznosításra leadott fémhulladékként. Másfelől ennek a megoldásnak köszönhetően olyanok is kerékpárhoz juthatnak, akiknek nincs lehetőségük saját bicajt vásárolni. Utóbbiak közt bizony sok olyan gyerek és felnőtt is akad, akiknek ez a közlekedési eszköz komoly segítséget jelenthet a hétköznapi mobilitás terén, azaz – autó, buszjárat vagy más tömegközlekedési eszköz híján – egyszerűbb és könnyebb lesz eljutniuk úti céljukhoz.

Hogyan segíthetsz ebben Te?
Juttasd el a pincében, garázsban, munkahelyi tárolóban (vagy szüleidnél?) porosodó felnőtt és gyerek kerékpárokat a legközelebbi gyűjtőpontra! A gyűjtőpontok országszerte több városban is megtalálhatóak. A ledott bringákat a szervezők összeszedik és szervízbe viszik felújításra. Ezt követően az elkészült darabokat becsomagolják és elviszik a rászorulóknak, hogy a következő szezon elején már ők is kerékpárra pattanhassanak – sokan életükben először.

Mire figyeljetek?
A lelkes és elkötelezett szervezők munkáját úgy segítheted, hogy elrozsdásodott, 20 évnél idősebb, illetve rossz minőségű kerékpárokat nem adsz le a gyűjtőpontokon, mert ezekkel még a kampányban résztvevő szerelők sem tudnak csodát tenni!

Meddig tart a gyűjtés?
A gyűjtés 2018. december 20-áig tart!

Itt a nagyszerű alkalom arra, hogy egy igazán jó ügy részese legyél! Ha szeretnél segíteni, vidd hírét a kampánynak és nézz körül a garázsban, hátha Te is fel tudsz ajánlani egy kétkerekűt karácsonyra!

További információk és a gyűjtőpontok térképe a szervezők weboldalán ( https://www.welovecycling.com/hu/re-cycling/?fbclid=IwAR0iZesyvSZAZ–RYMUhzCAlB4fv_c0kaHOHfhpqAEGmq8TgvplWepfuDWA ) érhető el.

 

Forrás: zoldbolt.hu

Friss műsorok

Comments are closed.