szombat, április 20, 2019
Civil Hírügynökség

Kapcsolat a fővárosiak és a főváros között

2018-10-18 Hírfolyam
kerekparut-160712

Együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat és a Kerékpárosklub. Mi szeretnénk lenni a kapcsolat a fővárosiak és a főváros között, hogy rajtunk keresztül juthassanak el a kerékpározók problémái az illetékesekhez, és fordítva – mondta Kürti Gábor.

A megállapodás aláírásán Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy olyan együttműködést szeretne elérni, amiből az egész város profitálhat. Olyan munkát kíván kialakítani, ami megnyugtatja az autósokat és felemeli a kerékpárosokat is.

A Kerékpárosklub célja a főváros 2030-ra tervezett 10%-os kerékpáros forgalmi részarányának elérése. Ehhez minden felújításnál kerékpározhatóbbá kellene tenni az utakat, és a kerékpárosbarát kerületközpontokat lenne szükséges létrehozni.

A Kerékpárosklub bizakodó, hogy két évvel a Tarlós Istvánnal folytatott viták után egy valóban hatékony együttműködéssel segítheti, hogy Budapest egy mindenki számára kerékpározható, élhető város legyen. Hozzátette, hogy nemzetközi tapasztalatok megosztásával is segítenék a BKK, a Budapest Közút, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága, az Autóklub és talán a BRFK-val is közösen folytatott munkát.

Az aláíráshoz gratulált Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is. Azt mondta, hogy a kormány plusz hozzájárulásával a budapesti Eurovelo nyomvonalak is fejlődhetnek. A kerékpározó emberek 2 évvel tovább élnek az autózóknál ezért érdemes fejleszteni a biciklis közlekedést, emelte ki.

 

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Friss műsorok

Comments are closed.