péntek, május 24, 2019
Civil Hírügynökség

Ötödik éve a Hős utcai gyerekekkel

hosUtcAlkTabor-170731

Hagyományosan idén is nyár végén, immáron ötödik alkalommal szerveztük meg háromnapos programunkat a Hős utca 15. A és B épület közötti területen, 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között. A kőbányai önkormányzat ezúttal nem nyújtott számunkra anyagi támogatást, így az összegyűlt magánadományokból, összesen több mint 163.000 Ft-ból és sok-sok segítséggel tudtuk sikeresen lebonyolítani alkotótáborunkat.

A terepet a korábbi évekhez hasonlóan egy alapos szemétszedéssel készítettük elő, önkénteseink, Hős utcai gyerekek és felnőtteknek segítségével. Mivel a telepfelszámolás keretében erre külön összeg van elkülönítve, melyet az önkormányzat kezel, idén nem rendeltünk konténereket a szemét elszállítására, bízva abban, hogy az önkormányzat hamarosan újra gondoskodik a 3 hónap alatt összegyűlt jelentős mennyiségű hulladék (pl. bútordarabok) eltávolításáról.

Az első napon kíváncsian vártuk, mit alkotnak a gyerekek egyszerű kartondobozokból. Készült fotóssarok, bunker, versenyautó és spontán bábszínház is alakult. Felállítottuk a trambulinunkat és felavattuk az ajándékba kapott új tollaskészleteinket is. A napot a Romano Glaszo együttesből ismert Lakatos György hangulatos, felnőtteket is megmozgató koncertje tette színesebbé. Szombaton, a kamaszlányok nagy örömére, a Wesley János Általános Iskola pedagógusainak közreműködésével „szépségszalont” alakítottunk ki, hajfonással, lakkozással, sminkeléssel, hennafestéssel, míg a kisebbek a méltán népszerű arcfestésre vártak türelmesen. Most először különleges gipszmaszkokat is festhettek a gyerekek. Közkívánatra ismét ellátogatott hozzánk Balogh Zsolt és családja. Cigányzene- és táncbemutatójuk ezúttal is nagy sikert aratott kicsik és nagyok körében egyaránt.

Rutinunknak és a felhívásunkra jelentkező új, rátermett önkénteseknek köszönhetően a zárónapon a zuhogó eső ellenére is sikerült minden eltervezett programot megvalósítanunk. A gyerekek az A épület lépcsőházában felállított standjainknál egyedi motívumokkal díszített medálokat gravírozhattak, ukulelén zenélhettek. Közösségi terünkben ezalatt az Életrevaló Közhasznú Egyesület munkatársa, Preszl Éva vezetésével, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület Saferinternet Programja keretében fejlesztett társasjáték segítségével sajátíthatták el a biztonságos internethasználat alapjait. Programjaink állandó főszakácsának, Sándor Krisztának köszönhetően (akit közösségi munkájáért korábban a 10kerkult is kitüntetett) a zivatarok dacára sem kellett lemondanunk a vasárnapi bográcsebédről, ami után meglepetéstortával ünnepeltük meg közösen, hogy már 5 éve jelen vagyunk a Hős utcában.

Köszönet illeti minden partnerünket és támogatónkat, kiemelten azt a sok magánszemélyt, akik #nemaradjonel kampányunk keretében jelentős összeggel járultak hozzá a tábor sikeréhez, továbbá a Törökőri Református Gyülekezetet, hogy a főzéshez szükséges eszközöket kölcsönözték nekünk, a NekedTerem csapatát, amiért kedvezményesen biztosították számunkra a paprikás krumpli alapanyagait és a Lefi Cukrászdát, hogy bátran kezeskedett a torta kiszállításáért. Egyesületünk minden régi és újonnan csatlakozó tagjának, illetve helyi önkénteseinek is köszönettel tartozunk a kitartó munkáért! Öröm számunkra, hogy a sajtó képviselői is hírt adtak rendezvényünkről. Mi továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy láttassuk a Hős utca vidám, nevetéssel, szeretettel, kreatív energiákkal teli oldalát.

Kontakt: Eseményünkkel kapcsolatosan Urbanovszky Zsuzsannától, a Kontúr Egyesület elnökétől a + 36 30 660 2760-as telefonszámon és a konturegyesulet@gmail.com e-mailcímen tud érdeklődni. Támogassa Ön is a Kontúr Közhasznú Egyesületet! Bankszámlaszám: 16200216-17071460 További információ: http://konturegyesulet.weebly.com/   https://www.facebook.com/KonturEgyesulet/

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.