Nagy futásra készülnek a sclerosis multiplex betegek - Civil Hírügynökség
kedd, augusztus 21, 2018
Civil Hírügynökség

Nagy futásra készülnek a sclerosis multiplex betegek

2018-05-23 Esemény, Hírfolyam
futolabak-180522

Az egész országból készülnek a gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel, sclerosis multiplex kórral élő sorstársak Esztergomba: a Duna partján jótékonysági futásra várnak mindenkit.

Amatőr és profi sportolókat, családokat, minden segíteni szándékozó résztvevőt várnak Esztergomba a hétvégén a sclerosis multiplexes betegek. 8 ezren élnek idehaza az idegrendszert ismeretlen okból, fiatalkorban megtámadó betegséggel. Az ezerarcú SM kórral kedvezőbb kórlefolyás esetén évtizedeken át együtt lehet élni, ám a fiatalok egy részét néhány év alatt mozgáskorlátozottá teheti a betegség, amely az idegpályák rombolása révén a mozgáskészség mellett a látásra, a beszédkészségre is kihatással lehet.

Esztergom belvárosában, az Erzsébet parkban május 26-án 9.30-tól várják a résztvevőket, a futás 10.30-tól indul. A jótékonysági futóversenyen 500 méteren, 5 és 10 kilométeres távokon lehet indulni, versenyen kívül pedig lehetőség lesz egy 1 kilométeres gyaloglásra is. A verseny apropója, hogy a hónap utolsó szerdáján, május 30-án van a Sclerosis Multiplex Világnap, a résztvevők erre szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A hivatalos versenykiírás itt érhető el: http://dpfp.hu/jotekonysagi-futas-versenykiirasa

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.