szerda, december 19, 2018
Civil Hírügynökség

Részvétel Hete – csatlakozz!

2018-03-07 Esemény, Hírfolyam
reszvetelHete-180306

Márciusban lesz még egy nagy lehetőségünk, hogy fel tudjuk mutatni a civil összefogás erejét. Március 19-25. között szerveződik a Részvétel Hete, egy országos eseménysorozat, amely felhívja a figyelmet a részvétel és a helyi cselekvés fontosságára. Ezidáig 35 szervezet képviselteti magát 15 településről 33 programmal az ország különböző részeiről. Az eseményeket hamarosan itt ( https://www.cka.hu/arh/esemenyek/ )láthatjátok.

Várjuk a további csatlakozókat mindkét témában: kötődések (https://www.cka.hu/arh/2018/02/06/reszvetelhete-18/ )- civilek közötti szolidaritás, választások ( https://www.cka.hu/szavazz/ )- választói tudatosság növelése. Ha van programotok arra a hétre, támogassátok vele a Részvétel Hetét!

A Részvétel Hete előtt és közben két Civilizációs programra szeretnénk invitálni titeket, az Ökotárs Alapítvány és az Alternatív Közösségek Egyesülete szervezésében:
civil találkozók Miskolcon (március 7.) és Debrecenben (március 22.).

A KÖZöm? eseménysorozat keretében a miskolci eseményünk célja hogy civil szervezetek, aktivisták és érdeklődők megismerkedhessenek egymással, illetve helyi ügyekről is beszélgethessenek. Ezen az eseményen először expressz előadások keretében mutatkoznak be civil szervezetek KÖZügyekről és megoldásokról, majd fórumbeszélgetésekkel folytatjuk. Az esemény március 7.-én 17 órakor kezdődik az avasi kilátóban.

A debreceni, civil szervezeteknek és csoportoknak szóló találkozó célja a civil szervezetek közti kapcsolatépítés, egymás közvetlen megismerése, ötletgyűjtés és az inspiráció. A találkozó alkalom arra, hogy a régióban működő kisebb és nagyobb civil csoportok személyesen és kötetlenül találkozhassanak budapesti és más városokban működő civilekkel. A rendezvényen a messzebbről jött vendégek példákat, jó gyakorlatokat fognak bemutatni a civil szervezeti működés olyan alapelemeiből, mint a tervezés, tagtoborzás, hálózatépítés, ismertségnövelés. A nagy- és kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik, hogy mindenki feltehesse az őket érdeklő kérdéseket, merítsen az ötletekből és javaslatokból.

A találkozóra szeretettel várunk minden, a térségben működő civil szervezetet és csoportot! Bővebb információ itt ( https://www.cka.hu/arh/esemenyek/ ), a részvételi szándékot kérjük, e-mailben jelezzétek!

Egyéb csatlakozási lehetőségek:
1/ Stop Korrupció
Számos civil szervezet közösen írt levelet a választásokon induló pártoknak, amelyben arra kérik őket, hogy köteleződjenek el a társadalom számára káros korrupció ellen, konkrét korrupció-ellenes lépések mellett.
Kezdeményezésük itt található: http://www.stopkorrupcio.hu/

A kezdeményezők megköszönik a kezdeményezés terjesztését, illetve szívesen várják az esetleges csatlakozókat: itt@stopkorrupcio.hu

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.