csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

Gondoljuk újra a szülőklubokat!

2018-02-15 Esemény, Hírfolyam
szuloklub-180214

Pedagógusként a szülőkkel való együttműködés mindennapi feladat, sokszor nehéz, de mindenképpen a hétköznapok része a gyerekek érdekében. Különösen, ha az osztályba sérült gyermekek is járnak. Az együttműködés formája, gyakorisága és módja sok kihívást jelent, miközben a gyerekek érdekében elengedhetetlen az együttműködés.

Számos oktatási intézményben működnek szülőklubok, amelyek ezt az együttműködést tudnák segíteni, de sem a szülők, sem a pedagógusok nem érzik úgy, hogy ezeket az eseményeket hatékonyan sikerül megszervezni.
Ezért szeretnénk a pedagógusok, szülők és az érintettekkel együttműködő civil szervezetek bevonásával újragondolni: hogyan működhetnének hatékonyan a szülőklubok?

Programsorozatunk keretében 2 alkalommal várjuk pedagógus kollégákat a szülőklubok újragondolását célzó közös beszélgetésre, amelynek során
– közösen átgondoljuk, hogy milyen problémák merültek fel az eddigi szülőklub kezdeményezések kapcsán,
– megfogalmazzuk a szükségleteket és igényeket, amelyeket a pedagógusok fontosnak tartanak a szülőklubok szempontjából – ami valóban segítené a munkájukat,
– javaslatokat teszünk arra, hogy pedagógusként miért tartjuk fontosnak a szülőklubokat és hogyan látnánk hatékonynak.

A közös beszélgetés 2 alkalommal valósul meg, egymásra épülő tematikával, amelyre ezúton szeretettel várjuk:

Időpont: 2018. február 22.-én és március 09.-én 16.00 – 18.00 óra
Helyszín: Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola
Budapest, II. kerület Marczibányi tér 3.
Vezeti: Helmeczi Erika, Motiváció Alapítvány vezetője,
Kékesné Czinder Gabriella, Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola igazgatója.

További programelemek:
A program keretében a pedagógusok részvételével megvalósuló közös beszélgetés mellett a szülők és a civil szervezetek számára is szervezünk beszélgetéseket ugyanebben a témában.
A három csoportban született gondolatokat egy egységes anyagban összesítjük, amelyet a pedagógusok, szülők és civil szervezetek részvételével megvalósuló záróeseményen bemutatunk.

A projekt áprilisban tervezetett záróeseményén a pedagógusok, szülők és civil szervezetek közös részvételével egy közös egyeztető és együttműködést előmozdító találkozót szervezünk, ahol a három csoport egymás szükségleteire reflektálva javaslatot tesz a közös szükségleteket beépítő szülőklub koncepcióra.

Fontosnak tartjuk, hogy a szülőklubokban rejlő lehetőségek kiaknázásához a párbeszédfolyamat során minden érintett csoport igényeit feltárjuk és a közös szükségletek alapján egy Szülőklub koncepciót dolgozzunk ki, amely gyakorlati javaslatokkal és módszertannal segíti az intézményeket, a civil szervezeteket és a szülőket a hatékony szülőklubok megvalósításához.

Részvételére számítunk, és várjuk visszajelzését, Tánczos Zsuzsának, a tanczos.zsuzsa@motivacio.huemail címen február 20.-ig.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.