szombat, február 23, 2019
Civil Hírügynökség

Fűts okosan! felvilágosító és tájékoztató kampány

2018-01-15 Hírfolyam, Kampány
futsokosan-180112

A Fűts okosan! komplex felvilágosító és tájékoztató kampány célkitűzése, hogy az idei fűtési szezonban is felhívja a lakosság figyelmét az egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, valamint elérhetővé tegyen minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt.

A nem megfelelő tüzelőanyag jelentős mennyiségű kisméretű részecske-kibocsátással (PM10, PM2,5) jár, ami a legjelentősebb egészségügyi kockázatot jelentő légszennyező anyag. A fűtési szezon kezdetével egyértelműen kimutatható a levegőminőség romlása, különösen azokon a területeken, ahol a lakosság gyakran fát vagy szenet, esetenként hulladékot használ fűtésre. A rossz minőségű és veszélyes anyagok, a helytelen tüzeléstechnika és a nem megfelelően kialakított tüzelőberendezés használatának oka legtöbbször az alapvető – olykor életmentő – ismeretek hiánya.

A polgárőrség a fent felsorolt problémákra szeretné felhívni a lakosság figyelmét és segítséget nyújtani. Együttműködve a Földművelésügyi Minisztériummal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal. Ez a karitatív polgárőr program a tanyákon élő, idős emberek számára jelent védelmet, kiemelt figyelmet fordítva a külterületekre és a tanyavilágra, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatait figyelembe véve.

A program 3 megyére terjed ki: Bács-Kiskun, Békés, és Csongrád megyére. A program közel 130.000 embert, 52.000 ingatlant érint ezekben a megyékben.

 

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség

Friss műsorok

Comments are closed.