péntek, december 14, 2018
Civil Hírügynökség

Eredményes ivartalanítási program Szegeden

cicak-160826

Legeredményesebb évét zárja ivartalanítási programjaival a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete! Támogatásoknak és felajánlásoknak köszönhetően 2017-ben rekordot döntöttünk: soha annyi kóbor állaton nem végeztettük el a beavatkozást, mint az idén. Az ivartalanított állatok jelentős része utcai macska volt, a többi állat anyagilag rászoruló gazdik kedvencei közül került ki.

A Szegedi Cicamentők minden erejével harcol a kóbor állatok számának csökkentéséért. Hosszabb távú feladatunk az állatvédelmi ismeretterjesztés, míg azonnali, humánus módszer az ivartalanítás. Ebben kiemelt támogatónkká vált a svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz.

Nyár közepén számoltunk be arról, hogy a tavalyi, hasonló kezdeményezés folytatásaként a SUST adományával kereken 100 nőstény macska ivartalanítását végeztük el. Annyira nagy volt az érdeklődés, hogy várólista alakult ki, így programunkat saját erőből, a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból folytattuk, ami az ősszel 50 macska ivartalanítását tette lehetővé. Meglepetésként a SUST elégedettségét az egyesület munkájával azzal fejezte ki, hogy újabb 30 macska ivartalanítására adott támogatást. Összesen 180 cicát ivartalanítottunk!

Számunkra mindez óriási eredmény, és a támogatásért, a felajánlásokért köszönetünket fejezzük ki mind a svájci alapítványnak, mind pedig azoknak, akik adójuk 1 százalékát egyesületünknek ajánlották fel! Külön köszönet illeti a Tímár Állatorvosi Rendelőt. 06-30-2244208

 

Forrás: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.