péntek, június 22, 2018
Civil Hírügynökség

Eredményes ivartalanítási program Szegeden

cicak-160826

Legeredményesebb évét zárja ivartalanítási programjaival a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete! Támogatásoknak és felajánlásoknak köszönhetően 2017-ben rekordot döntöttünk: soha annyi kóbor állaton nem végeztettük el a beavatkozást, mint az idén. Az ivartalanított állatok jelentős része utcai macska volt, a többi állat anyagilag rászoruló gazdik kedvencei közül került ki.

A Szegedi Cicamentők minden erejével harcol a kóbor állatok számának csökkentéséért. Hosszabb távú feladatunk az állatvédelmi ismeretterjesztés, míg azonnali, humánus módszer az ivartalanítás. Ebben kiemelt támogatónkká vált a svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz.

Nyár közepén számoltunk be arról, hogy a tavalyi, hasonló kezdeményezés folytatásaként a SUST adományával kereken 100 nőstény macska ivartalanítását végeztük el. Annyira nagy volt az érdeklődés, hogy várólista alakult ki, így programunkat saját erőből, a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból folytattuk, ami az ősszel 50 macska ivartalanítását tette lehetővé. Meglepetésként a SUST elégedettségét az egyesület munkájával azzal fejezte ki, hogy újabb 30 macska ivartalanítására adott támogatást. Összesen 180 cicát ivartalanítottunk!

Számunkra mindez óriási eredmény, és a támogatásért, a felajánlásokért köszönetünket fejezzük ki mind a svájci alapítványnak, mind pedig azoknak, akik adójuk 1 százalékát egyesületünknek ajánlották fel! Külön köszönet illeti a Tímár Állatorvosi Rendelőt. 06-30-2244208

 

Forrás: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.