péntek, július 20, 2018
Civil Hírügynökség

Művészet és közösségépítés

palyazat-160114

A Nyílt Társadalom Alapítványok 250 millió forint összegben új támogatási programot indítanak Új magyarországi közösségi program néven szociális és társadalmi célú támogatásokra, valamint művészeti és kulturális projektekre.

1984 óta a Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 400 milliő dollárt fordítottak arra, hogy segítsenek magyarok millióinak életkörülményeik javításában, az ingyenes iskolai reggelitől, a korrupció elleni küzdelmen, ösztöndjjak biztosításán át a kórházi körülmények javításáig.

Büszkék vagyunk arra, hogy tovább szélesítjük tevékenységi körünket és erősítjük magyarországi elköteleződésünket a Budapesten most induló “Művészet és Közösségépítés” programunkkal. Az Észak-Alföldön, illetve a Dél Dunántúlon most induló „Régiós Közösségi Központok” programjainkkal kapcsolatos részletekért látogasson az alábbi weboldalra. (https://www.opensocietyfoundations.org/hu/grants/regional-community-centers-programs-20170916 )

A Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány az eszmék és a társadalmi öntevékenység pluralizmusára épülő nyílt társadalom koncepciója alapján prioritásként kezeli a kulturális szféra szervezeteinek, alkotóinak támogatását. A szabad kulturális tevékenységet a demokratikus társadalmak fontos elemének tartjuk, mert az éppúgy alkalmas új gondolatok közösségi megjelenítésére, mint reflexiók megfogalmazására a megszokott, hagyományos ötletek és értékek működéséről.

Ezért összesen 30 millió forint értékben budapesti kulturális projekteket támogató pályázatot írunk ki, melyre az alábbi témákban várunk jelentkezéseket:
• Budapest, mint élő tér
• Vita színház
• Zene és vitaest
• Hagyomány és innováció: a “hely” emlékezete
• Történetmondó fesztivál

Pályázati feltételek
Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány jelen felhívásával olyan kulturális projekteket megvalósító alkotó közösségeknek vagy egyéneknek nyújt támogatást, amelyek, illetve akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:
1. A pályázó szervezet az elmúlt két évben a szervezet alapdokumentumában meghatározott célokkal egybevágó programokat sikerrel hajtott végre.
2. A pályázó szervezet bevételei több forrásból származnak.
3. A benyújtott pályázatban leírt tevékenység Budapest kulturális életéhez kapcsolódik
Az egyéni pályázókra csak a 1) pont vonatkozik. Őket ezen kívül arra kérjük, hogy pályázatuk mellé csatoljanak be részletes szakmai önéletrajzot.

Célok és prioritások
A pályázó szervezeteknek olyan, maximum 3 oldalas (A4 formátum, a három oldalon összesen maximum 1600 szó) pályázatot kell benyújtaniuk, amely bemutatja a megvalósítani kívánt programot, informál a megvalósítás módjáról, indokolja a program szükségességét valamint bemutatja annak várható hatását. A Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány fenntartja magának a jogot, hogy szükség esetén a pályázóktól további információt kérjen beadott terveikre vonatkozóan.

Útmutató
• Pályázati adatlap (letölthető innen: https://www.opensocietyfoundations.org/hu/
• A pályázó szervezet alapító okirata. (másolatban)
• A 2016-os évről szóló Közhasznúsági Jelentés, illetve nem közhasznú szervezetek esetében a 2016-os évre vonatkozó pénzügyi beszámoló (másolatban).
• A pályázó szervezet 2017. évi költségvetése (másolatban)
• A pályázatok beérkezésének határideje 2017 október 6. déli 12 óra.

A pályázatokat elektronikus levélben, a következő elektronikus címre kell eljuttatni: kultura2017@opensocietyfoundations.org.

Az értékelésben azok a pályázatok vesznek részt, amelyek a fenti email címre érkeznek, valamint a formai követelményeknek megfelelnek. A pályázatok beérkezéséről minden pályázó visszajelzést kap.

A támogatások folyósításának várható kezdete: a beérkezési határidőtől számított két hónap.

A pályázatokat a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány munkatársai értékelik. Az eredményről minden pályázó írásbeli értesítést kap.

A nyertes pályázók listája, a pályázattal megvalósítandó cél és a támogatás összege megjelenik a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány honlapján az adott évben nyújtott támogatások nyilvánosságra hozatalakor.

 

Forrás: Nyílt Társadalom Alapítványok

Friss műsorok

Comments are closed.