péntek, július 20, 2018
Civil Hírügynökség

Tápláló szeretet program 2017.

befottek-161010

A Tápláló szeretet program a nógrádi nyugdíjasok és a NOE együttműködésével kilenc éve indult útjára. Örömmel üdvözöltük Herczegh Anita asszonyt – a köztársasági elnök feleségét – a program fővédnökeként, aki évről-évre tanúsítja bizalmát a program iránt.

A Nógrádi Napraforgó Egyesület és néhány környékbeli nyugdíjasszervezet tagjai – kertjük felesleges gyümölcseit, terméseit feldolgozva és befőzve – rászoruló nagycsaládosokon segítenek. 2017. szeptember 26-án a Budapest Intarzia Káposztásmegyeri Nagycsaládosok Egyesület nagycsaládjai részesültek az adományban.

Kardosné Gyurkó Katalin, egyesületünk elnöke beszédében kiemelte az idősek szerepének fontosságát: “Szükségünk van egymásra, a befőtt ízére, a szörp zamatára, az elkészítés fáradságára, a receptek titkára, a szorgalmas kezek munkájára, és szükségünk van az örömre, amit ez a munka okoz, ahogy szükségünk van arra az örömre is, amit mindez kivált a gyermekekben és azokban a családokban, akik haza fogják majd mindezt vinni. Kedves Idősek! Önök a legemberibb, legszeretetteljesebb történelmet írják épp. Öröm és megtiszteltetés, hogy a részesei lehetünk!”

Nyilas Kálmánné, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület elnöke, a program ötletgazdája mintegy 1400 üveg befőtt, lekvár, szörp és savanyúság adományozását irányítja. Elmondása szerint a nyugdíjasoknak erőt ad a szeretetből fakadó munka, a tenni akarás. A jó példa szerencsére ragadós: idén Kecskeméten a Naplemente Idősek Klubja már harmadszor szervezett rászorulókat támogató Tápláló szeretet programot.

 

Forrás: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Friss műsorok

Comments are closed.