hétfő, július 23, 2018
Civil Hírügynökség

LESZ – Országos találkozó Zalaegerszegen

2017-09-13 Esemény, Hírfolyam
leszOrszTalalk-170911

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) felkérésére 2017. szeptember elején a Zalaegerszegi Lelki Elsősegély Telefonszolgálat rendezi meg e szervezetek XXX. országos találkozóját, melynek címe “Szolidaritás a családban és a társadalomban az önkéntes segítők optikájából”.

Rendezvényünkön részt vesznek az EMMI képviselői is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság pszichés problémái megoldásának elősegítése iránt. Az önkéntes segítő személyiség számára a szolidaritás megkérdőjelezhetetlen adottság. A szakmai programok során a szolidaritás témakörének többféle aspektusból történő megvilágítására kerül sor.

Telefonos önkéntes munkánk során a hívóval, az ügyelőtársakkal, a szolgálattal, a Szövetséggel, az emberiséggel is szolidaritást vállalunk. Van-e a szolidaritásnak ideális formája, mértéke, határa? Kikkel tudunk, akarunk szolidárisak lenni? Problémák, hátsó gondolatok – a szolidaritás elfogadása vagy elutasítása? A szolidaritás és az együttműködés mikro-, mezo- és makrostrukturális kérdéseiről is szót ejtünk a három nap alatt a több mint 150 önkéntes lelki elsősegélyt nyújtó ügyelő és külföldi partnereink részvételével. Várunk vendégeket Felvidékről, Kárpátaljáról, Franciaországból, Lengyelországból, Erdélyből, Ukrajnából.

A konferencia keretében 14. alkalommal kerül sor a “Szabó Pál” díj, valamint elismerő oklevelek átadására.

Bővebb tájékoztatás: https://www.sos116-123.hu/

 

Forrás: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

Friss műsorok

Comments are closed.