csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

A BMW-vel rajtoltak Berlinben

suhanj-161011

Idén is sikerrel teljesítette a maratoni távot a BMW Berlin Marathonon a magyar SUHANJ! Alapítvány csapata, a BMW Magyarország támogatásával. A hétfős csapatból volt, aki először, többen már a sokadik maratoni távjukat teljesítették szeptember végén a világ egyik legnagyobb szabású futóversenyén, a 43. BMW Berlin Marathonon, ahol az időjárás igazán futóbarát, a közönség pedig különlegesen támogató és aktív volt.

A kézi bicikliseket a Tiszta szívvel című filmből is ismert Fenyvesi Zoltán (02:05:10), a tavalyi eredményéhez képest fél órát gyorsuló Partics Ferenc (02:47:47), illetve az igazolt egyesületi handbikeosként szintén közel fél órát javító Vaszil György (01:36:54) képviselték, a futók csoportját pedig két adománygyűjtő mellett, az alapítvány vezetője, valamint az egyik támogató partner képviselője alkották.

A SUHANJ! Alapítvány elsődleges célja, hogy minél több fogyatékkal élő számára biztosítson sportolási lehetőséget, megosztva velük a mozgás örömét akár sporteseményeken, akár saját integratív fitnesz termében. Önkénteseik közösen indulnak a látásukban vagy mozgásukban korlátozottakkal futó-, úszó- és triatlon versenyeken, adománygyűjtő futóik, a „Suhangyalok” pedig felkészülésük ideje alatt kampányolnak az alapítványért. Az idei berlini maratonnal a Suhangyalok közel félmillió forintot gyűjtöttek össze.

A 43. BMW Berlin Marathonra a világ 130 országából 70 ezer résztvevő érkezett, a világrekord hat másodperc híján maradt el: az etióp Kenenisa Bekele egyelőre a második leggyorsabb maratonfutó a világon (2:03:03), nagy hajrában győzve le a kenyai sztárt, Wilson Kipsangot. A nőknél a szintén etióp Aberu Kebede diadalmaskodott, immáron harmadszor Berlinben, 2016 második legjobb idejével (2:20:45).

A BMW Group Magyarország támogatta a SUHANJ! Alapítvány sportolóinak részvételét, első sorban azzal a céllal, hogy segítse a fogyatékkal élőket bizonyítani egy kihívásokkal teli nemzetközi versenyen is.

 

Forrás: press.bmwgroup.com

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.