hétfő, július 23, 2018
Civil Hírügynökség
100szo-170705

Idén negyedszer hirdette meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal a 100 szóban Budapest című pályázatot. A jelentkezési határidőt július 10-ig meghosszabbították, így addig még be lehet küldeni a maximum százszavas történeteket, amelyek valahogyan kapcsolódnak a fővároshoz.

A győztesek pénzjutalmat kapnak, a legjobb száz írás zsebkönyvben is megjelenik, az illusztrátorok munkáiból októberben kiállítás nyílik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

A 2014-ben indult és egyre népszerűbb 100 szóban Budapest című történetíró pályázat lényege az egyszerűség: a résztvevőknek maximum száz szóban kell megfogalmazniuk gondolataikat, érzéseiket, emlékeiket, benyomásaikat Budapestről és a városlakókról. A pályázaton fejenként legfeljebb öt történettel lehet indulni.

A pályázati határidőt tíz nappal meghosszabbították, így a történeteket július 10-ig lehet beküldeni online a http://budapest.in100words.eu/hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Lumen Kávézóba (1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.). Emellett a Mindspace Nonprofit Kft. a város több pontján helyezett ki 100 szóban Budapest feliratú dobozokat, amelyeket a postaládaként használhatnak a résztvevők. Az egyik a szakmai partnernél, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban található.

Idén először külön jutalmazzák a 18 év alatti kategória győzteseit is. Ugyancsak a 2017-es év újítása, hogy pályázatot hirdetnek illusztrátorok számára is, ennek részleteit hamarosan közzéteszik a pályázat honlapján és facebook oldalán. A legjobb 12 történetet az illusztrátorok munkáival az őszi CAFe-n állítják ki, az október 6-i díjátadó ünnepségen pedig három történetet megzenésítve is bemutatnak.

További információ:
http://budapest.in100words.eu/hu
https://www.facebook.com/100szobanBudapest/

 

Forrás: ots.mti.hu

Friss műsorok

Comments are closed.