hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

10 éves a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat

jaffeCsaladsegitoSzolg-171023

Évente több száz gyereket támogat a zsidó családsegítő. Idén 10 éves a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat, amely feladatául a nehéz élethelyzetben lévő hazai zsidó családok támogatását tűzte ki.

A JDC-MAZS Alapítvány által életre hívott program 2016-ban 400 gyermeknek nyújtott támogatást, a kezdetek óta pedig közel 660 család és 1200 gyermek életkörülményei javultak a szolgáltatásoknak köszönhetően. A családsegítő a hozzá fordulóknak szociális szolgáltatásokat, mentálhigiénés segítségnyújtást, valamint közösségi programokat nyújt.

A Jaffe működését segítőkész magánszemélyek teszik lehetővé, valamint azok az önkéntesek, aki évente mintegy 1500 órát töltenek el náluk. Rőfös-Horvát László, a Jaffe vezetője így foglalta össze tevékenységüket: célunk 10 éve változatlan, a nehéz helyzetben lévő, gyermekes családok sokrétű támogatása. Nem csak pénzbeli eszközökkel segítünk. Támogatjuk őket abban, hogy visszanyerjék önbizalmukat, önállóságukat, ezért fontosnak tartjuk a lelki segítségnyújtást, a munka világába való visszavezetést elősegítő és a közösségteremtő szolgáltatásainkat is. Arra törekszünk, hogy a hozzánk érkezők ne egy irodát lássanak maguk előtt, hanem egy helyet, ahol meghallgatják, és ahol megpróbálják megoldani a problémáját.

A JDC-MAZS Alapítvány 1991-ben jött létre, a Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi irodájaként. A közhasznú szervezet célja a zsidó identitás megtartásához való hozzájárulás.

 

Forrás: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.