szombat, február 23, 2019
Civil Hírügynökség

10 éves a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat

jaffeCsaladsegitoSzolg-171023

Évente több száz gyereket támogat a zsidó családsegítő. Idén 10 éves a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat, amely feladatául a nehéz élethelyzetben lévő hazai zsidó családok támogatását tűzte ki.

A JDC-MAZS Alapítvány által életre hívott program 2016-ban 400 gyermeknek nyújtott támogatást, a kezdetek óta pedig közel 660 család és 1200 gyermek életkörülményei javultak a szolgáltatásoknak köszönhetően. A családsegítő a hozzá fordulóknak szociális szolgáltatásokat, mentálhigiénés segítségnyújtást, valamint közösségi programokat nyújt.

A Jaffe működését segítőkész magánszemélyek teszik lehetővé, valamint azok az önkéntesek, aki évente mintegy 1500 órát töltenek el náluk. Rőfös-Horvát László, a Jaffe vezetője így foglalta össze tevékenységüket: célunk 10 éve változatlan, a nehéz helyzetben lévő, gyermekes családok sokrétű támogatása. Nem csak pénzbeli eszközökkel segítünk. Támogatjuk őket abban, hogy visszanyerjék önbizalmukat, önállóságukat, ezért fontosnak tartjuk a lelki segítségnyújtást, a munka világába való visszavezetést elősegítő és a közösségteremtő szolgáltatásainkat is. Arra törekszünk, hogy a hozzánk érkezők ne egy irodát lássanak maguk előtt, hanem egy helyet, ahol meghallgatják, és ahol megpróbálják megoldani a problémáját.

A JDC-MAZS Alapítvány 1991-ben jött létre, a Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi irodájaként. A közhasznú szervezet célja a zsidó identitás megtartásához való hozzájárulás.

 

Forrás: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.